maanantai 28. maaliskuuta 2016

Ensimmäinen virallinen liiton alainen kisani, Veikkola

Nyt on ensimmäinen virallinen kisani sitten kisattu ja päällimmäisenä tunteena oli alkuun helpotus, sitten suuri pettymys. Varsinkin ensimmäisen kierroksen alku, kun kaikilla kuudella väylällä avaus osui puuhun ja olin aina heittämässä erikoista kakkosheittoa jonkun puskan tai puun takaa, mieleen alkoi hiipiä harmi. Hävetti, että olin kisaan lähtenyt tällä kokemuspohjalta ja näillä suorituksilla. Harmitti, kun alun kivat par-väylät katosivat sumeaan bogeymereen yksi toisensa jälkeen, osa jopa tuplasellaisina.
Pääosin sain kuitenkin mieleni pidettyä hyvänä ja positiivisena ja ainakin ensimmäisenä päivänä se oli pitkälti ryhmäni ansiota. Heittelin Hollen ja uuden tuttavuuden Mikon kanssa ja kierroksella oli koko ajan puhelias ja leppoisa tunnelma, vaikka Mikko etenkin heitteli täysin oman tasonsa alle. Kuinka olisin voinut hermostuakaan, kun sen tasoinen kaverikin otti bogeyta toisensa jälkeen iloisesti naureskellen ja bogeymakkarasta puhellen. Mahtava porukka! Hieno laji! Haastava rata!
Ensimmäisenä päivänä rassasivat tosiaan puuosumat ja toisena päivänä kun peli muuten sujui mutta en saanut heitoissa kulmaa aina pidettyä, oman taitotason heikkous alkoi piinata. Lisäksi oman bagin selailu ja se, kun sieltä ei löydy yhtään kiekkoa juuri tähän tilanteeseen tai yleensäkään sellaista luottokiekkoa, johon voisi aina turvata heikkona hetkenä verotti itseluottamusta. Asioita, joihin voi ja pitää vaikuttaa. Asioita, joiden takia laji on niin koukuttava. Tässä analyysi kisasta pelikirjaani (niin, sitä ruusunpunaista) vasten:

1.    Hiiden hirvi, tarkka lähärimäinen aloitus mahd suoraan ja siitä joko upsilla metsän läpi tai väylää pitkin hysse koria kohti… nelonen sallittu because of the puut! Bogey --> 1. Ja 2. Kierros: Hiiden hirvi lensi kuten piti ja tuloksena bogey. Muutos pelikirjaan: avaukseen suora midari, esim Prodigy M4, joka nyt lisätty bagiin
 
2.    Manala, antsa kallion laelle ja siitä lähestyminen flättinä korille, par. --> 1. Kierros: suuntavirhe ja kiekko puuhun, lähestymiset puihin ja tupla. 2. Kierros: avaus viimeisten puiden taakse, lähäri osui risuun ja jäi pitkä putti, paluuputti ja bogey.
 
3.    Hiiden hirvi, suora avaus ja lähäri alas kalliolta korin viereen, par --> 1. Kierros: avauksessa suuntavirhe liikaa oikealle, lähestymisheitto jäi lyhyeksi/ei pitänyt ja bogey. 2. Kierros: pelikirjan mukaan, par.
 
4.    Manala, suoraa pitkää siivua, viimeistään kolmas korin alle, bogey --> 1. Ja 2. Kierros: avauksessa kiekko liikaa oikealle, puuhun ja kun lähestyminen ei pitänyt antsaa lähti kolmosheitto puiden takaa liian kauas korilta ja tupla. Muutos pelikirjaan: avaukseen Jade
 
5.    Manala, avaus kalliolle ja lähäri korin alle, korotettu kori, luultavasti bogey --> 1. Kierros: avaus väärällä kiekolla (Hiiden Hirvi) putosi kalliolta, upsilla kalliolle, kahdella korille ja tupla. 2. Kierros: avaus kallion eteen hiukan liikaa oikealle, taas upsilla kalliolle, kämmenheitto lyhyt ja vasta neljäs tarpeeksi korin alla, tupla. Muutos pelikirjaan: avaukseen Jade, hylätään kämmen
 
6.    Ennustaja/Manala mandon ohitse kalliolle, pitkä suora lähäri ja kolmas korin alle, par --> 1. Kierros: avaus suoraan mäntyyn, lähestymiset karkasivat väylältä, huono kämmenheitto, liian pitkällä puttipaikalla tupla. 2. Kierros: avaus hyvä mandon ohi, lähestymiset heikkoja ja huono kämmenheitto, bogey. Muutos pelikirjaan: hylätään kämmen
 
7.    Ennustaja liukumaan alas suoraan, toinen siivu puita väistäen koria kohti, kolmas korilla, bogey --> 1. Ja 2. Kierros aika lailla pelikirjan mukaisesti, bogey.
 
8.    Hiiden hirvi, avaus tien yli keskelle väylää, lähäri korin alle, par --> 1. Ja 2. Kierros: avaus liian lyhyt ja liikaa feidiä, dropparilta hyvä lähestyminen ja bogey. 2. Kierros: avaus liian lyhyt ja liikaa feidiä, dropparilta huono lähestyminen ja tupla. Muutos pelikirjaan: avaukseen Jade.
 
9.    Hiiden hirvi luolan päälle, lähäri korin alle, par --> 1. Ja 2. Kierros: huono avaus jäi lyhyeksi ja suuntavirhettä. Puiden takaa lähestyminen jäi kauas ja bogey. Huom: Opeteltava oikeanlainen hysseheitto tähän.
 
10.  Hiiden hirvi upsilla, pitkä Ennustaja lähäri koria kohti, bogey --> 1. Kierros: avaus varovaisesti Jadella pahimpien puiden ohitse. Pitkää siivua kohti koria ja lähestyminen puiden takaa, bogey. 2. Kierros: avaus jäi todella risukkoon ja vaati huonon kämmenheiton, tupla. Muutos pelikirjaan: avaukseen suora midari, esim M4.
 
11.  Hiiden hirvi antsassa puiden ohi, Ennustaja jatkaa koria kohti, kolmas ehkä korilla, par --> 1. Kierros: avaus Jadella antsassa, kohtuu hyvin, mutta heitot eivät jääneet väylälle, puuosumia lopussa, bogey. 2. Kierros: pelikirjan mukainen avaus hiukan oikealle, hyvä kakkosheitto piti antsan ja kolmas aivan korin viereen, par.
 
12.  Manala, pitkää siivua mandojen ohitse kunnes ollaan korilla, bogey --> 1. Ja 2. Kierros pelikirjan mukainen, paremmalla nelosheitolla par mahdollinen, bogey.
 
13.  Manala/Ennustaja liukuun saareen, birdie --> 1. Ja 2. Kierros: avaus metrin lyhyeksi, 1. Kierroksella osui pikku risuun joka jarrutti juuri tarpeeksi eli hiukan matala heitto, 2. Kierroksella enemmän oikealta, bogey.
 
14.  Ennustaja/Manala suoraan lähärimäisesti, jatkuu pitkällä siivulla, bogey --> 1. Kierros: avaus ja kakkosheitto puuhun, vasta kolmannella liikkeelle ja tripla. 2. Kierros pelikirjan mukainen, bogey. Muutos pelikirjaan: avaukseen kokeiltavaksi suora midari M4 tai Ennustaja.
 
15.  Hiiden hirvi ja par --> 1. Ja 2. Kierros pelikirjan mukainen, par. 2. Kierroksella pitkä birdieputti hiukan liian varovaisesti alarautaan.
 
16.  Manala, pitkää siivua ja vasenta kaartaen, ei mörriin, bogey --> 1. Kierros: manala keskelle väylää, hysse oikealle liian suora ja metsään, räpellystä seuraavaan metsään jonka läpi korille, tupla. 2. Kierros: kostea kiekko lipsahti mutta pääsi ohuen koivukujan läpi haarautumiskohtaan, hyvä hysse oikealta, kolmosheitto metsään jonka läpi korille, tupla. HUOM! Tarkemmat heitot ettei loppu päädy aina metsään!
 
17.  Manala, antsa mandon ohi tarpeeksi kaukaa ja Hiiden hirvi/putteri korille, par --> 1. Kierros: avaus hyvä, lähestyminen puuhun, bogey. 2. Kierros: lipsahti mandon ohitse, re-teeltä kolmella koriin, tupla. HUOM! Kiekot kunnolla kuiviksi, etenkin 2. Kierroksen lopulla haittasi peliä.
 
18.  Manala/Ennustaja, suora avaus, jatkuu tarkkana,,korotettu kori, bogey --> 1. Kierros ihan ok avaus, hiukan metsässä seikkailua, tupla. 2. Kierros: avaus puuhun ja siitä jatkui korille 7m päähän lätäkköön. Putti lätäkön takaa (+1,5m) ja korin takaa paluuputti vielä alarautaan, other 7. HUOM! 2. Kierroksen avauksessa edestäni lensi juuri tähtäysvaiheessa edellisväylän lähestymiskiekko, en ottanut uutta avausta. Olisi kannattanut. Lopun kolmen putin rumba aivan turha, ensi kerralla vaikka keskelle jäistä lätäkköä heittämään tai korin alle jos ei pysty..

Kausi on siis avattu ja selvisin ilman suurempia henkisiä vammoja :) Nyt on jo hieno fiilis siitä, että kisat on käyty ja ensimmäinen virallinen tulos saatu. Ensimmäinen ratingkin jo koputtelee ovella ja se on oikeastaan juurikin sen suuruinen kuin odotin. Jos olisin päässyt heti 7-alkuiseen lukuun, olisin yllättynyt iloisesti ja kokenut todella onnistuneeni - nyt tulos oli hiukan alle sen, mitä itse toivoin ja odotin, mutta taitotasoni huomioiden varmaan aika passeli. Hyvä näin. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja. Tehdä uusia midarihankintoja. Treenata heittoja, opetella kiekkojen ominaisuuksia, tehdä toistoja ja uusia toistoja. Ihanaa - kevät on jo täällä!


Kuvassa minä sekä Mikko, kuvan otti Holle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti