maanantai 9. tammikuuta 2017

Vuoden 2017 kisasipulia kehittämään

Vuosi on jo pitkällä enkä ole vielä rataa kiertänyt kertaakaan. Olisiko tämä nyt sitten se off-season pahimmillaan? Ainakin ilma on vaihdellut suurista pakkaslukemista vesisateeseen ja valoisan aika on mennyt muissa harrastuksissa sekä lasten kanssa. Jostain on myös hiipinyt outo väsymys, joka vetää iltaisin sohvan nurkkaan kiepille kun normaalisti pukisin lenkkivarusteet ja lähtisin kävelylle tai hölkälle piristymään.

Sellaista uutta uuteen vuoteeni kuuluu, että liityin kotipaikkakuntani Espoon frisbeegolfseuran jäseneksi. Puskasoturien jäsenyyttä pohdin jo vuosi sitten, mutta Disc Golf Vikings houkutti suuremmalla naispelaajamäärällään ja aktiivisuudellaan. Enkä ole valintaani katunut - vuosi on nyt takana hyvässä seurassa enkä ole pois vaihtamassa. "Puskiksien" jäsenyyteen vaikutti suurimpana kodin lähistöllä pidettävät talvitreenit sekä viikkokisat Oittaalla - niissä kun tulee joka tapauksessa käytyä, joten miksei seuran jäsenenä. Ja jos vaikka omalta osaltani voisin tässä samalla kehittää kotikaupungin seuraa naisvaltaisemmaksi...

Sunnuntaina osallistuin seuran poikien kanssa sisätreeneihin, kun sain oikein kutsun tulla katsomaan ennen kuin päätän seuran jäsenyydestä. Monipuolista ja varmasti hyödyllistä olisi käydäkin viikottain heittämässä - sekä puttia että draivia. Paikalla oli kaksi Innovan Skill Shot -puttikoria ja mahdollisuus putata aina 13m matkalta saakka. Melko vaihtelevaa oli puttailuni, jos välillä menikin sukkana sisään niin seuraavaksi en saanut yhtään kiekkoa koriin edes 7m matkalta. Mukanani oli sekä Spiket että Puret ja työnjako oli heti selvä: kovilla Spikeilla puttasin aina 9m saakka ja pehmeillä Pureilla sitten sitä pidemmiltä matkoilta. Jotenkin saan Pureen liitävämmän spinnin ja se menee pidemmälle samalla vaivalla. Silti tuo 13m tuntui tänään liian haastavalta ja useimmat päätyivät koriinkin osuessaan alarautaan.

Draivausta en olekaan taas aikoihin kokeillut sisätiloissa ja mielenkiintoista oli myös mittauttaa tutkalla omia heittoja. Purella heittelin, sillä mukanani ei nyt ollut yhtään draiveria. Rystyltä lähti ihan kohtuullisesti, heitin ainakin neljä avausta peräkkäin samalla 69km/h nopeudella ja parhaakseni tuli nyt 73km/h. Kaikki ainakin omasta mielestäni sellaisia vähintäänkin kohtuullisia kontrolliheittoja ja putterilla heittäessäni huomaan, että etusormi hakeutuu rimmille myös näissä avausheitoissa - ei ainoastaan putatessa. Kai se kiekon muoto vaan osuu paremmin käteen siten.

Forellakin kokeilin heittää ja kyllä entisestään vain vahvistui se, että forekiekkoni on Pure. Siis jos joskus joudun kämmenellä heittämään. Pitäisi tehdä toistoja toistojen perään niin, että siitä tulisi varmempi ja vaihtoehtoinen heitto silloinkin, kun rystyllä on mahdollista heittää. Tällä hetkellä käytän kämmentä vain kun sillä pitää heittää, eikä ole muuta vaihtoehtoa. Aina kuitenkin mielessä on sekin kipinä, että tuo tekniikka pitää saada kohdalleen ja toimivaksi... ehkä vielä joskus... Heitot lähtivät aika tarkkaan 10km/h hitaammin kuin rystyllä mikä vähän yllättikin. Siis positiivisessa mielessä. Parhaat lukemat olivat 60km/h mikä pitäisi riittää ihan kohtuullisen mittaiseen heittoon jos tekniikka on kunnossa. Jos ja jos. Jospa joskus.

Kahden tunnin treenien toisella tunnilla pidettiin "Putticup" ja kuinka ollakaan heitin siinä kisanomaisissa tunnelmissa ihan perustyyliin: vitosesta aina se yksi ohi ja ysistä kaikki kiekot ohi! No ainakin jäi parannettavaa ensi kertaan :) Hauska tapa saada hiukan vakavampaa heittämistä ja tunnetta putteihin, onhan kiekkojen heittely niin paljon helpompaa henkisesti kuin tuo "kisaputtaaminen" kaikkien katsellessa ja kun jokaisella putilla on merkitystä tulokseen. Tässä haluan kehittyä talven aikana! Kisasipulini on toki parantunut vuodessa paljonkin, mutta aina on varaa parantaa edelleen. Että voisi pelata tyynenä jokaisen tilanteen. Että jaksaisi keskittyä silloinkin, kun tuntuu, että peli on menetetty. Että muistaisi nauttia pelistä ja sen tarjoamista kehittymismahdollisuuksista. Että muistaisi nauraa itselleen - hyväntahtoista, ymmärtävää ja hyväksyvää naurua.

Talvisia kierroksia odotellessa!

Kauden 2016 kisasipuli - hiukan kuoriutunut, mutta edelleen hyvässä kunnossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti