tiistai 6. kesäkuuta 2017

Putteriheittoja, talkoita ja PDGA-liigaa

Loppukevään linjaksi olen ottanut putteriheittämisen ja se on jatkunut myös Tyyni-huuman vaiennuttua. Toki heittelen kierroksilla muitakin kiekkoja, mutta treeniä kentällä vain puttereilla. Vähitellen tuo alkaakin sujua niin, että heittoon saa rohkeutta enemmän ja silloin Pure lähteekin aivan suoraan kohteeseensa. On se hieno kiekko!

uudenuutukaiset Puret silloin kun niitä ei vielä oltu heitelty...

Ilahduttavasti olemme saaneet pari kertaa myös nuo perheen nuoret mukaamme heittelemään ja samalla saa itse hiukan harjoitusta ohjaamisessa. Haasteellista on saada omat lapset kuuntelemaan ohjeita loppuun saakka, mutta heittojen perusteella jotain siinä meni oikein. Kiersimme porukalla vielä metsäpolkuja ja ulkoilureittejä kiekkoja heitellen siten, että aina vuoroin joku heitti kiekkonsa eteenpäin ja muut yrittivät saada omansa siihen samaan paikkaan. Lopuksi päädyimme omaan pihaan, missä oli tietenkin puttikisa rystyputilla ja vielä foreputillakin. Hiukan piti mennä lopuksi naapurinkin pihalle kun keksimme hyväksyä laiteosumat jatkoon pääsemiseksi :) Vielä enemmän naapurien suosioon pääsimme varmasti paiskomalla vielä draivereilla ison pahvin läpi... eikös lapsi ole terve kun se leikkii?

Pahvin läpi solahtaa teräväreunaisempi kiekko vaivatta...

Perjantai-illan huvia telkkarin sijaan oli viimeistellä osuutemme Tyynen väyläkohtaisista tuloksista Disc Golf Metrixiin. Holle perusti aiemmin viikolla kilpailun alikilpailuineen (Pool A, B ja C) ja niihin liitettyine kierroksineen kun taas minä tekaisin radat niinikään Metrixiin sillä kaikki kolme oli jollain tavalla erilaisia normilayoutiin verrattuina. Olemme pitkin viikkoa syöttäneet kierrostuloksia sinne tuloskorteilta ja nyt urakka lähestyi loppuaan. Mukavaa kun voimme tällä tavalla osallistua Tyynen talkoisiin edes jälkikäteen.

Puskasoturien Puolarmaarin talkoisiinkin ehdimme parahiksi mukaan, kerrankin kun oli lauantaina kisoista vapaata ja aamukin oli alkanut aikaisin kun oli lasten koulun päättäjäispäivä. Risutalkoissa metsän keskeltä löytyi aivan loistava väylä kunhan se saatiin puhtaaksi ja talkoissa parasta ovat tietenkin pikkutauot talkoojuomien kera. Poikani kanssa kääntelimme kaadetut ranteenvahvuiset rungot oikeaan asentoon selkeisiin kasoihin, joista muut talkoolaiset Hollen kera ne vetivät kauemmaksi ja kasasivat siistiin pinoon. Mukavaa kun porukkaa oli niinkin hyvin paikalla ja urakka oli alle kahdessa tunnissa paketissa.

Oittaalla on ollut kevätliigaa, kuuden sunnuntain ajan PDGA-kisaa yksi kierros per päivä ja osallistuminen tehty yhtä helpoksi kuin höntsäviikkiksiin. Heti Tyynen jälkeen kävin siellä "parantelemassa ratinkeja" ja heitin birdiefree -tuloksen +8 mihin en ollut alkuunkaan tyytyväinen. Putti oli alkuväylillä pelastamassa huonoja lähestymisiä ja sainkin pelattua monen ihannetuloksen putken alkuun. Sain jopa kehuja hyvästä putista sellaiselta pelaajalta, jolla itsellään oli hyvä ja vahva putti. Tottahan se on, että sillä parantaa tulosta usealla heitolla. Loppukierroksella putti sitten muuttui löysemmäksi enkä saanut enää pareja pelastettua ja kun ei niillä selkeillä pirkotusväylillä onnistunut avaukset, niin plussalla oltiin vankasti.

Niinpä sitten viikon jälkeen oli Oittaalla uusintakierros ja enkat mielessä. Mitä vielä! Nyt tulos oli entistäkin kehnompi +12 ja kuinkakohan monta epäonnistunutta avausta tai lähäriä sain siihen mahtumaan... Nyt jälleen pelastin putilla muutaman parin ja taisin pelastaa boginkin. Paras oli 10m putti sisään ja sillä ansaittu par, joka aiheutti hetkeksi jo keskustelua siitä, oliko kyseessä par vai bogi. Kertoo putin yllätyksellisyydestä, että hetken jo itsekin taivuin bogin kannalle, mutta onneksi sitten pään pehmeys hellitti ja saimme tuon kortteihin korjattua oikein. Voitin tällä pelillä jopa naisten sarjan, sillä kilpakumppanillani meni kierros vielä heiton minuakin huonommin. Jotain hyvää, jos ei jotain huonoakin.

Tänään voisi olla vuorossa jälleen puhtaasti puttereilla pelattu kierros. Avoimella kentällä putteria on niin paljon helpompi laittaa matkaan, kun ei ole pelkoa puuosumista. Niitä ei tarvita metsässäkään. Haluan nyt päästä putteriheittämiseen syvemmälle ja siihen sen varmuuden, millä pilliväylissä edetään rohkeasti kymmeniä metrejä heitto heitolta aina koriin saakka. Tai liidätysväylillä, joihin putteri on tuonut myös aivan uudenlaista näkemystä. Ei ole montaakaan metsäväylää, joihin putteri ei sopisi ja ihan maailmantason kisoissakin on nähty, miten vahvalla putteriosaamisella kuitataan hyvää sijoitusta. Enkä jaksa uskoa, etteikö tuosta olisi apua myös avoimilla väylillä, sillä heiton puhtautta aina tarvitaan - oli kädessä sitten putteri taikka draiveri. Mahtavaa kun aurinkokin taas paistaa ja lämmittää! Kesä <3

Holle talkootöissä, taitaa olla jo viimeisiä rankoja
 
joulu on taas - ihan jees joulukuusikin sai väistyä uuden väylän tieltä
 
...ja pitihän sinne uuteen väylään heittää parit avaukset ja tehdä ekat pöröt

Noin 40m lähestymisheitto epäonnistuneen avauksen jälkeen tarkasti kannon nokkaan ja bogi korttiin

Oittaan kevätliiga PDGA:n sivuilla
Oittaan Frisbeegolfrata

Westside Disc Tyyni Pool A Disc Golf Metrixissä
Westside Disc Tyyni Pool B Disc Golf Metrixissä
Westside Disc Tyyni Pool C Disc Golf Metrixissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti